Masterclass Fiscale Procesvoering

Inhoud

Er is nog geen startdatum voor deze cursus bekend. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een mail met onderwerpregel 'Startdatum Masterclass Fiscale Procesvoering' naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Succesvol in bezwaar en beroep
In fiscale procedures hangt succes af van veel dingen. U kent het dossier van binnen en van buiten, maar in een procedure is het zaak deze zo effectief mogelijk te presenteren aan de rechter. Hoe bouwt u een goed procesdossier op? Welke formele en informele middelen gebruikt u om de zaak voor uw cliënt te winnen? Als u regelmatig procedeert, maar ook als u dat minder vaak doet, is het goed om uw procestechniek aan te scherpen.

Word ook een succesvolle procestijger!
In de Masterclass Fiscale Procesvoering worden de fijne kneepjes van fiscaal procederen op hoog niveau besproken. Daarbij gaat het zowel om de schrifturen als het optreden ter zitting. Ook zaken als bewijs, getuigen, het overleg met de wederpartij voor en tijdens de procedure, compromissen, komen aan bod. Twee zeer ervaren procestijgers, een belastingadviseur en een belastinginspecteur, doen alles uit de doeken. Het proces wordt dus van beide kanten belicht.

Processtrategie
Uitstippelen van een strategie begint al in de bezwaarfase of soms nog eerder tijdens een controle of de aanslagregeling. In elke fase maken partijen (mogelijk) fouten. In een proces- matrix zijn deze potentiële fouten opgenomen. Eigen fouten kunnen worden voorkomen of worden hersteld. Gesignaleerde fouten van de wederpartij kunnen processueel voordeel opleveren.

Onderwerpen

  • Formele aspecten vanuit de AWR en de Awb
  • Verschillende fases in de procedure
  • Conflictbeheersing, mediation
  • Indeling en redactie van bezwaar- en beroepschriften
  • Het voeren van de regie en omgaan met emoties
  • Do en don'ts van een procedure en de mores in de rechtszaal
  • 'Alle op de zaak betrekking hebbende stukken'
  • De kracht van getuigenbewijs

Planning

Nader te bepalen

Praktisch

Datum, tijd en locatie
(Datum nader te bepalen)
09.30 uur - 16.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €595

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl