Beroepsopleiding Trust Officer - Basisopleiding 1

Inhoud

This course will be conducted in English. > Download the English course description

Trustkantoren vervullen in Nederland een spilfunctie in de zakelijke dienstverlening. Voor het internationale bedrijfsleven is hun rol van groot belang omdat zij Nederland faciliteren als vestigingsland voor een zeer groot aantal internationaal opererende ondernemingen. Tegelijkertijd is de trustbranche voor de overheid is een belangrijke poortwachter die integer vermogensverkeer waarborgt en bijdraagt aan het voorkomen en bestrijden van onder meer belastingontduiking en andere vormen van witwassen en terrorismefinanciering. Professionals die werkzaam zijn bij een trustkantoor moeten daarom beschikken over juridische en fiscale basiskennis. Daarnaast moet men beschikken over kennis van de wet- en regelgeving voor trustkantoren en inzicht in cliëntacceptatieprocedures en het monitoren van risico’s. De Basisopleiding I van de Beroepsopleiding Trust Officer van Sdu Licent Academy voorziet in deze kennis en bovendien in een moderne en efficiënte opleidingsvorm.

De Basisopleiding I in de Beroepsopleiding Trust Officer
De Basisopleiding I van de Beroepsopleiding Trust Officer voorziet in kennis van juridische, fiscale, administratieve, jaarrekeningtechnische vraagstukken ten behoeve van medewerkers van trustkantoren met die inhoudelijk cliëntencontact hebben. De kennis die wordt overgedragen is primair gericht op juridische, fiscale en financiële begrippen en het toezichtskader voor trustkantoren. Deze kennis bevordert een systematische risicobeheersing binnen het trustkantoor mogelijk.

Doelgroep
De Basisopleiding I van de Beroepsopleiding Trust Officer is bedoeld voor startende medewerkers en medewerkers tot 3 jaar ervaring. Kandidaten vervullen een integriteitsgevoelige functie bij een trustkantoor in de zin van de Wet toezicht trustkantoren. Zij verrichten doorgaans administratieve en/of juridische werkzaamheden en treden voor deze werkzaamheden op als contactpersoon voor opdrachtgevers en intermediairs of zij beogen dat te gaan doen.

Leerdoelen
Leerdoelen van de Basisopleiding I van de Beroepsopleiding Trust Officer zijn: 
• Verwerven van relevante basiskennis op juridisch, fiscaal en financieel (accounting) terrein met de focus op de geïntegreerde toepassing hiervan in het eigen werkveld.
• Bewustwording van het belang van integere bedrijfsvoering binnen het trustkantoor en actieve medewerking aan de bevordering daarvan.
• Bevorderen van de kwaliteit van de dienstverlening op de kerntaken van het trustkantoor.

Studiebelasting
De totale studiebelasting is 80 uur, verdeeld over de verschillende onderdelen en inclusief voorbereiding op het examen. Zie hiervoor het programma.

Toetsing
Actieve deelname aan alle onderdelen is een vereiste en toetsen voor het online deel van de opleiding dienen met voldoende resultaat te worden afgesloten. Waarbij 10 van de 10 onderdelen met goed resultaat dient te worden afgerond. Deelname aan de bijeenkomsten wordt getoetst aan de hand van aanwezigheidscontrole en de actieve participatie tijdens de bijeenkomsten. Onvoldoende participatie kan tot gevolg hebben dat de het diploma niet wordt verstrekt. Vervolgens vindt na afloop een mondeling examen plaats, welk met een voldoende moet worden afgerond. Het Online gedeelte dient te zijn afgerond en is een vereiste om deel te kunnen nemen aan het mondeling examen.

 

Logo Erkenning opleiding HQ

Onderwerpen

5 Klassikale bijeenkomsten; elk 4 uur

  • 1 Introductie tot de trustpraktijk (waaronder compliance en toezicht)
  • 2 Ondernemingsrecht
  • 3 Administratie en jaarrekeningenrecht
  • 4 Belastingrecht algemeen (2 uur)/Fiscale aangifte- en informatieverplichtingen (2 uur)
  • 5 Winstbelastingen (2 uur)/Internationale fiscale structuren (2 uur)
  • 10 e-learnings; elk 6 uur (lezen van 20-30 pagina’s tekst en aanvullend bronmateriaal + toetsing)
  • Afsluitend examen; 5 uur voorbereiding

Planning

29 september 2020
8 oktober 2020
22 oktober 2020
29 oktober 2020
5 november 2020
Examen: 17 november 2020

Volgeboekt! Fully Booked! Please contact us to be placed on a reserve list.

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Beroepsopleiding Trust Officer - Basisopleiding 1 te Hotel Schiphol A4. De factuur à €3500 (excl. btw).
Prijs examen €175 (excl. btw). ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 29 september 2020
13:00 - 17:15 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €3500 (excl. btw).
Prijs examen €175 (excl. btw).

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Volgeboekt! Fully Booked! Please contact us to be placed on a reserve list.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

 070-3780747
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden