Vakblad Estate Planning kennismakingsabonnement

Inhoud

Het Vakblad Estate Planning voorziet in de behoefte aan praktijkgerichte informatie op alle onderwerpen rondom het thema estate planning. Het Vakblad Estate Planning is tevens het officiële orgaan van het Register Estate Planners.

Estate planning heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk onderdeel van de advisering aan particulieren en ondernemers. Door de wijzigingen in het erfrecht, het huwelijksvermogensrecht en uiteraard de Successiewet is estate planning in een nieuw daglicht komen te staan.

Klik op bovenstaande bestelknop om een kennismakingsabonnement van 3 nummers voor
€ 45,- te bestellen. Exclusief 9% btw.

Of kies voor een jaarabonnement. Het Vakblad Estate Planning verschijnt zes maal per jaar. Een jaarabonnement kost € 239 per jaar. Exclusief 9% btw.

Onderwerpen

In nummer 2020-61 treft u de volgende belangrijke actuele onderwerpen aan:

Het fiscale leven onder de mediterrane zon

Zowel Spanje als Portugal kennen ook  een gunstregime om (vermogende) particulieren aan te trekken. In de praktijk hoort mr. Tamara Peters van Neijenhof vaak dat deze regimes met elkaar vergelijkbaar zijn. Maar is dit wel terecht?

Schuldigerkenningen en de nieuwe box 3

Een schenking onder schuldigerkenning is een interessante mogelijkheid in het kader van estate planning. Hiermee kan namelijk al tijdens leven vermogen worden overgedragen, zodat bij het overlijden van de schenker erfbelasting wordt bespaard. Mr. drs. Patrick van den Heuvel bespreekt aan de hand van een doorlopend voorbeeld wat de gevolgen zijn van de nieuwe box 3 voor bestaande en toekomstige schuldigerkenningen.

Beneficiaire aanvaarding: altijd voordelig?

De beneficiaire aanvaarding van een nalatenschap kan de laatste tijd in de praktijk rekenen op veel belangstelling. Dit vindt ongetwijfeld zijn oorzaak in spraakmakende rechtspraak over zuivere aanvaarding van een nalatenschap, de wetswijziging die vanaf 1 september 2016 heeft plaatsgevonden en alle publiciteit daaromheen, aldus mr. Marc van Opstal.

De UBO’s van familiebedrijven en de UBO-registratie

Vanaf dit jaar moeten B.V.’s, N.V.’s, stichtingen en verenigingen hun UBO registreren. UBO staat voor ultimate beneficial owner: uiteindelijk belanghebbende. Wat betekent de UBO-registratie voor de UBO’s van familiebedrijven en de bedrijven zelf? Pjotr Anthoni en Mitra Tydeman zetten dat op een rij.

Verder in dit nummer:

  • De Professional - Interview met estate planner Mathieu Neve over zijn praktijk
  • Rechtspraak Estate Planning
  • Column mr. Paul Jehae

Praktisch

Prijs

Prijs: €45 kennismaking voor drie nummers

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden