Vakblad Estate Planning

Inhoud

Het Vakblad Estate Planning voorziet in de behoefte aan praktijkgerichte informatie op alle onderwerpen rondom het thema estate planning. Het Vakblad Estate Planning is tevens het officiële orgaan van het Register Estate Planners.

Estate planning heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk onderdeel van de advisering aan particulieren en ondernemers. Door de wijzigingen in het erfrecht, het huwelijksvermogensrecht en uiteraard de Successiewet is estate planning in een nieuw daglicht komen te staan.

Het Vakblad Estate Planning verschijnt zes maal per jaar. Een jaarabonnement kost € 239 per jaar. Exclusief 9% btw.

Klik op bovenstaande bestelknop om een kennismakingsabonnement van 3 nummers voor
€ 45 te bestellen. Exclusief 9% btw.

Onderwerpen

In nummer 2019-58 treft u de volgende belangrijke actuele onderwerpen aan:

Van jubelgenot tot fiscale hyperventilatie
Het in de negentiende eeuw door de fiscale wetgever gecreëerde fiscale monstrum dat nog steeds, te pas en te onpas, ingezet kan worden tegen estate planning is gebaseerd op de klassieke gedachte 'genot vererft niet'. De 'al wat'- fictie van artikel 10 SW is aan de ene kant heftig en onverbiddelijk, maar aan de andere kant door de moderne 'genotsvoorkomende' estate planner toch ook wel weer eenvoudig te ontgaan. Prof. dr. mr. Bernard Schols bespreekt interessante recente rechtspraak op het gebied van de moeder aller fiscale ficties. 

Wat hangt de UBO allemaal boven het hoofd?
Nog voor 10 januari 2020 moet de UBO-registratie voor vennootschappen en andere juridische entiteiten operationeel zijn. De exacte kaders worden steeds duidelijker, maar er blijven nog veel vragen over constateren mr. Pjotr Anthoni en mr. Mitra Tydeman-Yousef.

De prijs van privacy
De open CV-structuur is een populair ‘adviesproduct’ om zonder belastingheffing het vermogen van een directeur-grootaandeelhouder (dga) te anonimiseren. Het is echter ook een inflexibele rechtsvorm in het kader van de  toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling. Mr. drs. Patrick van den Heuvel en Michael Schmitz dragen mogelijke oplossingen aan voor bestaande open CV-structuren.

Alles wat je aandacht geeft, groeit
De uitspraak schijnt van Aristoteles himself te komen en werd de laatste tijd met enige regelmaat in reclamespotjes gebruikt. Volgens mr. Sylvester Schenk is dit misschien wel wat de Belastingdienst voor ogen stond toen hij besloot om meer fiscale aandacht te gaan besteden aan (zeer) vermogende personen.

Verder in dit nummer:

  • De Professional - Interview met estate planner Thea van Leeuwen over haar praktijk
  • Rechtspraak Estate Planning
  • Register Estate Planners
  • Column mr. Marc van Opstal

Praktisch

Auteur(s)
Prijs

Prijs: €45 kennismaking het eerste half jaar (drie nummers). Een jaarabonnement kost € 239 per jaar, exclusief 9% btw.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl