Online cursus Auto van de Zaak

Inhoud

Zelden is er een fiscaal onderwerp dat de ondernemer zo aanspreekt als de regelingen rondom de auto van de zaak. Bijna elke ondernemer bezit een auto of overweegt er een aan te schaffen. Het niet juist toepassen van de vele regelingen kan tot vervelende verrassingen leiden. Bent u nog helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied? Wat zijn de consequenties van de per 1 juli in te voeren normering werkgebonden personenmobiliteit? En, hoe zit het eigenlijk met het afschaffen van de grijskentekenregeling? Is het verstandig juist dit jaar over te stappen op een andere auto van de zaak, of is het beter om nog even te wachten?

Tijdens deze online cursus worden de belangrijkste fiscale aspecten van de auto van de zaak behandeld. Uiteraard komen daarbij de fiscale toekomstplannen voor de auto en de meest recente ontwikkelingen in de jurisprudentie uitgebreid aan bod. Vanzelfsprekend is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen of het inbrengen van casusposities. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer: de wijzigingen in de bijtelling, de jurisprudentie inzake de verzuim- en vergrijpboetes, de btw-correctie, de grijskentekenregeling en de ontwikkelingen romdom het betalen naar gebruik (BNG).

Leerdoelen
Na afloop van deze online cursus beschikt u over een goed begrip van de belangrijkste fiscale aspecten rondom de auto van de zaak. Bovendien bent u op de hoogte van de gevolgen van de Autobrief II voor het wagenpark van uw cliënten en kunt u optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die de recente rechtspraak ons biedt.

Onderwerpen

  • Het driestappenplan voor de bijtelling van de auto van de zaak: hoe ontkom je aan de bijtellingsfuik? 
  • Fiscale autosubsidies en verklaringen
  • Inleiding motorrijtuigenbelasting & BPM, grijskentekenregeling en zero-emissiezones

Planning

Vrijdag 24 januari 2025
09:30 - 12:45
Online cursus

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Online cursus Auto van de Zaak te Online cursus. De factuur à €295 excl. btw ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Vrijdag 24 januari 2025
09:30 - 12:45
Online cursus
Prijs

Prijs: €295 excl. btw

Betaling: je ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor je. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor jouw kantoor.

Sdu Licent Academy
Sdu Licent Academy

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden