Studiedag Register Estate Planners voorjaar 2021

Inhoud

Het Register Estate Planners (REP) is een multidisciplinair platform voor estate planners uit verschillende disciplines, waaronder belastingadviseurs, notarissen, accountants, financieel planners. Op dinsdag 30 maart 2021 vindt de Studiedag Register Estate Planners voorjaar plaats.

Onderwerpen

Het onderstaande programma is gebaseerd op een fysieke bijeenkomst. De studiedag in het voorjaar zal echter online plaatsvinden. Het definitieve programma volgt binnenkort.

10:30 - 11:00 Ontvangst 
11:00 - 11:05 Opening dagvoorzitter mr. Paul Jehae 
11:05 - 12:00 Actualiteiten Estate Planning prof. mr. dr. Wouter Burgerhart
12:00 - 13:00 Actualiteiten Estate Planning prof. mr. dr. Bernard Schols
13:00 - 14:00 Lunchpauze 
14:00 - 15:30 Break out sessies
15:30 - 16:00 Pauze
16:00 - 17:30 Break out sessies
17:30 Borrel 

Break out sessies
Het plenaire ochtendgedeelte wordt verzorgt door Wouter Burgerhart en Bernard Schols. In de middag volgen er weer twee break out sessie rondes gegeven door: 
Prof. mr. Freek Schols, drs. Jeroen Knol, mr. Mathieu Neve REP,  mr. Marc van Opstal

Fiscale aspecten van echtscheiding - mr. Mathieu Neve REP 
Thans eindigt meer dan 40% van de huwelijken in een echtscheiding en voor ondernemers ligt dit percentage zelfs nog hoger. Voldoende aanleiding om een break-out sessie over fiscale aspecten van echtscheiding bij te wonen. REP-er Mathieu Neve gaat in deze sessie vooral in op de gevolgen voor de Wet IB 2001 en de Successiewet 1956. Hij zal aandacht besteden aan het fiscale partnerbegrip en de gevolgen van echtscheiding voor de eigen woning, aanmerkelijkbelangaandelen en alimentatie. Daarbij zal hij ook praktijkgevallen bespreken.

Collaborative practice - mr. Marc van Opstal 
In Nederland wordt de collaborative-methode momenteel nog het meest toegepast in geval van een echtscheiding: collaborative divorce of overlegscheiding. Maar de collaborative-methode kun je op veel meer terreinen toepassen, ook als er (nog) geen conflict is maar er wel tegenstrijdige zakelijke belangen zijn die uiteindelijk in een conflict kunnen uitmonden. Dit is het werkterrein van collaborative business of overlegpraktijk.

De collaborative-methode is ook heel geschikt als er problemen zijn (of dreigen te ontstaan) op het gebied van erfrecht: de praktijk van collaborative erfrecht helpt je om deze problemen op een zorgvuldige manier op te lossen. Ook tegengestelde belangen in families of familiebedrijven lezen zich prima voor een oplossing via collaborative practice.

Tijdens deze workshop zal Marc van Opstal samen met leden van de practice group Collaborative Practice Center duidelijk maken, aan de hand van een praktijkvoorbeeld dat in de workshop live wordt nagespeeld, waarom deze methode zo goed werkt. Het rollenspel wordt uitgevoerd door Marc van Opstel en de leden de practice group Collaborative Practice Center, u observeert, maar neemt niet zelf deel. Na afloop van de workshop heeft u inzichtelijk wat de collaborative-methode is en waarom het voor uw praktijk zou kunnen werken.

Planning

Dinsdag 30 maart

Tijd: 11:00 - 17:30

Online

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Studiedag Register Estate Planners voorjaar 2021 te Online webinar. De factuur à €500 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 30 maart 2021
11:00 - 17:30 uur
Online webinar
Prijs

Prijs: €500

Betaling: Voor Register Estate Planners is de REP-studiedag inbegrepen bij het lidmaatschap. Gebruik bij inschrijving couponcode REP30032021

Accreditatie
 • pe rbRB: i.a.
 • pe noabNOAB: i.a.
 • pe nbaNBA: i.a.
 • pe knbKNB: i.a.
 • pe ffpFFP: i.a.
 • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  Eigen inbreng volgens PE-reglement.

  Nederlandse Orde van Advocaten
  Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

 070-3780747
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden