Seminar Familiebedrijven 2021

Inhoud

Hét seminar voor de adviseur van familiebedrijven! 

Op vrijdag 17 september 2021 zal de zesde editie van het Seminar Familiebedrijven plaatsvinden, dit jaar in het teken van de actualiteiten rondom de BOR. 

Familiebedrijven verwachten grote financiële gevolgen als de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en de doorschuifregeling (DSR) worden afgeschaft. Voor u dus noodzakelijk de ontwikkelingen te blijven volgen en tijdig te anticiperen.

Hoe staat u het familiebedrijf bij in het proces van opvolging?
De zesde editie van het Seminar Familiebedrijven op vrijdag 17 september 2021 zal in het teken staan van de ‘Actualiteiten rondom de BOR’. Diverse specialisten zullen ingaan op verschillende onderwerpen rondom dit thema.

Onderwerpen

09:45 - 10:15 Ontvangst
10:15 - 10:30 Opening dagvoorzitter Marit Muller-van Zeijl
10:30 - 11:30 Actualiteiten BOR - mr. dr. Mascha Hoogeveen
Mascha Hoogeveen gaat in op de recente ontwikkelingen op het gebied van de bedrijfsopvolgingsregeling en wat dat mogelijk betekent voor het familiebedrijf.
11:30 - 11:45 Pauze
11:45 - 12:45 Samen eigenaar zijn van een familiebedrijf, hoe doe je dat goed? - dr. Ilse Matser
Eén van de mogelijke consequenties van de ontwikkelingen rondom de BOR is dat er de komende jaren vaak gekozen zal gaan worden voor het doorgeven van het bedrijf aan alle kinderen ongeacht of ze reeds werkzaam zijn in het bedrijf. De STAK is daarbij een veelgebruikt instrument. Maar deze aanpak is niet zonder uitdagingen. Cruciaal is het om stil te staan bij hoe de bedrijfsfamilie het gezamenlijk eigenaarschap goed vormgeeft. Ilse Matser deelt inzichten vanuit de theorie en praktijk.
12:45 - 13:45 Lunchpauze
13:45 - 14:45 The next generation - what's next? - mr. Elle van Gompel
Gedurende het proces van bedrijfsopvolging ligt de focus op de overdracht van de onderneming: de structuur wordt weloverwogen vorm gegeven en er is aandacht voor de invulling van zeggenschap.
Maar wat komt daarna? Mogelijk doen zich in de toekomst bij de next generation gebeurtenissen in de privé-sfeer voor die invloed kunnen hebben op de continuïteit van de onderneming.  Denk hierbij aan echtscheiding, overlijden of wilsonbekwaamheid door een ongeluk of ziekte.
Elle van Gompel zal aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden bespreken hoe de next generation door het maken van goede familierechtelijke regelingen kan voorkomen dat de continuïteit van de onderneming door privé gebeurtenissen in gevaar komt.
14:45 - 15:15 Pauze
15;15 - 16:00 Interview met een familiebedrijf door Eveline Maas
Eveline Maas gaat in gesprek met Klaas Jan Swager van familiebedrijf Foreco over zijn inzichten en ervaringen met de BOR. Stefan Tax houdt zich voor FBNed bezig met de lobby rondom de BOR. Hierover en over zijn persoonlijke visie op de BOR in relatie tot zijn familiebedrijf zal Eveline hem interviewen.
16:00 Afsluiting

Planning

Vrijdag 17 september

10:15 uur - 16:00 uur

Van der Valk Veenendaal

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Seminar Familiebedrijven 2021 te Hotel van der Valk - Veenendaal . De factuur à €395 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Vrijdag 17 september 2021
10.15 uur - 16.00 uur
Hotel van der Valk - Veenendaal
Prijs

Prijs: €395

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Als u zich aanmeld voor 31 augustus ontvangt u een vroegboekkorting van € 100,- Gebruik de couponcode SFB21vroegboekkorting

Voor deelnemers die gebruiken maken van de Cursusdeal voor de adviseur van familiebedrijven is de toegang gratis. Gebruik de couponcode CursusdealFB2021

Deelnemers die gebruiken maken van de Cursusdeal voor de adviseur van familiebedrijven kunnen een relatie meenemen, zij betalen dan €295,- i.p.v. €395,- Gebruik de couponcode: Cursusdealrelatie

Register Estate Planners ontvangen €100,- korting. Gebruik de couponcode REPOPSFB

Accreditatie
 • pe rbRB: 4 PE-punten fiscaal
 • pe knbKNB: 4 PE-punten
 • NBA
  Eigen inbreng volgens PE-model.

  Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  Eigen inbreng volgens PE-reglement.

  Nederlandse Orde van Advocaten
  Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Maik Wessels
Maik Wessels

 0612556310
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden