Stoomcursus Fiscale aspecten van ondernemingsrecht

Inhoud

Deze cursus is bedoeld voor juristen die geen fiscale achtergrond hebben, maar in de praktijk regelmatig met fiscale aspecten van het ondernemingsrecht te maken krijgen. De fiscalisten spreken in de ogen van de civiele juristen vaak een andere taal, en de communicatie tussen de twee groepen is niet altijd even optimaal.

In de cursus wordt aan de hand van een uitleg over fiscale terminologie diverse voorbeelden behandeld die duidelijk maken wat de fiscalisten bedoelen in bepaalde situaties en welke (verduidelijkende) vragen de jurist kan stellen om er voor te zorgen dat de gezamenlijke client goed geholpen kan worden. 

Na afloop van de cursus hebben de deelnemers een goed inzicht in de betekenis van bepaalde fiscale terminologie en zal de deelnemer in staat zijn om efficiënter met fiscalisten samen te werken. De deelnemers weten dan ook welke fiscale aspecten ze zelf moeten bewaken.

Onderwerpen

  • Wat mag van een belastingadviseur worden verwacht, hoe gaat hij te werk?
  • Wie wordt geacht wat te doen bij een transactie/reorganisatie?
  • Terminologie: IB, boxen stelsel, DGA-problematiek, lenen uit de BV, management overeenkomsten, start-ups, holdingvennootschappen, gebruikelijk loon, deelnemingsvrijstelling, renteaftrek beperking, afschrijving, fiscale latentie, informeel kapitaal, verkapte winstuitdeling, herinvestingsreserve, activa/passiva transactie, overname BV, fiscale due diligence, fiscale eenheid, aansprakelijkheid belastingschulden, dreigende conflicten met de belastingdienst, fiscale termijn bewaking. 

Planning

Dinsdag 24 maart 2020

13.00 - 17.15 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Stoomcursus Fiscale aspecten van ondernemingsrecht te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €395 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 24 maart 2020
13.00 uur - 17.15 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €395

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden