Congres Estate Planning 2020

Inhoud

Congres Estate Planning 2020: 'Estate planning bij echtscheiding'

Tijdens de negende editie van het Nationaal Congres Estate Planning op vrijdag 20 november zullen zes topspecialisten voor u belangrijke juridische en fiscale aspecten behandelen.

Estate planners bekijken in de regel een casus door de bril van het overlijden: ‘tot de dood ons scheidt’. Maar bij zijn adviezen dienen zij vanzelfsprekend ook aandacht te hebben voor een eventuele scheiding van zijn cliënt. De echtscheidingscijfers liegen er immers niet om.

Daarom staat het congres dit jaar in het teken van de ‘divorce planning’. Vanuit diverse invalshoeken, civielrechtelijk en fiscaal bekijken gerenommeerde sprekers naar het einde van de relatie ‘anders dan door overlijden’. Alle facetten komen aan bod: den pensioen, alimentatie, verdeling, huwelijkse voorwaarden, alsmede de erfrechtelijke aspecten van een scheiding. Een dag waar u, als estate planner, vanzelfsprekend niet kunt ontbreken.

Onderwerpen

09:30 - 10:00 Ontvangst

10:00 - 10:05 Opening door dagvoorzitter Marit Muller - van Zeijl RB

10:05 - 11:00 Divorce estate planning, enkele fiscale onderwerpen - prof. mr. dr. Wouter Burgerhart
In dit onderdeel worden verschillende, zo mogelijk actuele onderwerpen behandeld rondom de echtscheiding en de schenk-, inkomsten- en overdrachtsbelasting

11:00 - 12:00  Do’s en don'ts van pensioen bij scheiding - mr. Frank Hoens
Aan de hand van jurisprudentie en actualiteit wordt aandacht besteed aan enkele valkuilen en aandachtpunten van het pensioendossier bij scheiding. De potpourri aan onderwerpen die de revue passeert, biedt voor eenieder wat wils.

12:00 - 13:00 Lunchpauze

13:00 - 13:45 - prof. mr. Freek Schols

13:45 - 14:45 De (beperkte) gemeenschap van goederen bij echtscheiding en overlijden - mr. Bart Breederveld
Met de invoering vanaf 1 januari 2018 van de beperkte gemeenschap van goederen als hoofdstelsel gelden voor diegenen die nadien zonder huwelijkse voorwaarden zijn gehuwd nieuwe regels. Door dit nieuwe stelsel zal bij ontbinding van het huwelijk vrijwel altijd sprake zijn van drie vermogens en dient bij de afwikkeling beoordeeld te worden welke goederen en schulden deel uitmaken van de beperkte gemeenschap van goederen en welke niet. Zowel in geval van overlijden als bij echtscheiding zullen zich vragen kunnen voordoen betreffende zaaksvervanging en vergoedingsrechten. Aandacht zal besteed worden aan de gevolgen van de nieuwe regeling en welke problemen zich daarbij kunnen voordoen en hoe deze te voorkomen of op te lossen zijn.

14:45 - 15:00 Pauze

15:00 - 16:00  Enkele fiscale wetenswaardigheden bij echtscheiding! - mr. Frits van der Kamp
Een echtscheiding is een kruispunt in het leven met grote financiële gevolgen. In deze bijdrage zal Frits van der Kamp een aantal bekende en belangrijke “scheidingsthema’s” de revue laten passeren. Daarbij ontkomen we niet een de eigen woning bij scheiding, mede in het licht van actuele jurisprudentie. Ook komt een aantal minder bekende, maar niet minder belangrijke onderwerpen aan de orde, als fiscale planningsmogelijkheden met huwelijksvermogensrecht. Verder de belangrijke thema’s toekomstvoorzieningen (in eigen beheer); verdeeld en verrekend!.. en tot slot het item 'afkoop partneralimentatie': enkele ins en outs aan de hand van verruimd beleid.

Onderwerpen:
- De eigen woning
- Echtscheiding en toekomstvoorzieningen (eigen beheer): verdeeld & verrekend
- Afkoop partneralimentatie: vormgeving

16:00 - 17:00 Alimentatierekenen - mr. Agnes van Wieren

Planning

Vrijdag 20 november 2020

10:00 - 17:00

Hotel van der Valk - Tiel

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Congres Estate Planning 2020 te Van der Valk Hotel Tiel. De factuur à €495 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Vrijdag 20 november 2020
10:00 uur - 17:00 uur
Van der Valk Hotel Tiel
Prijs

Prijs: €495

Betaling: 
U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Couponcodes:
Voor Register Estate Planners is deelname gratis. Gebruik de couponcode: REPNC2020

Meld u voor 15 september aan en profiteer van een vroegboekkorting van € 100,- Betaal € 395,- i.p.v. € 495,- Gebruik de couponcode: vroegboekkortingNCEP2020

REP-ers kunnen een relatie meenemen, zij betalen dan € 295,- euro i.p.v. € 495,- Gebruik de couponcode: REPNC2020relatie

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

 070-3780747
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden