×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 12147 niet laden

Congres BelastingZaken 2021

Inhoud

Op vrijdag 12 november vindt het Congres BelastingZaken 2021 plaats. Tijdens het congres praten maar liefst zeven specialisten u bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de btw, ib, vpb en meer. Daarbij is er aandacht voor recente jurisprudentie, besluitvorming en relevante Europese voorstellen. De belangrijkste fiscale ontwikkelingen staan op de agenda.

De specialisten
Zoals u van ons gewend bent, hebben we voor dit congres topsprekers vast weten te leggen. Gedurende de dag praten zij u helemaal bij én kunt u al uw vragen stellen.

 • mr. Carola van Vilsteren, btw-adviseur en eigenaar, Van Vilsteren BTW Advies
 • drs. Jeroen Knol, eigenaar/partner, O4 & Partners
 • mr. Heleen Elbert, fiscaal jurist en eigenaar, Elbert Fiscaal
 • mr. Bas Jorissen, belastingadviseur en oprichter, Archipel Tax Advice
 • mr. Arthur Kan, advocaat, KanPiek Fiscale Advocatuur
 • mr. Robin de Wit, advocaat/associate partner, HVG Law
 • mr. Almer de Beer, belastingadviseur, Grant Thornton

Wij zijn er klaar voor om u op 12 november wederom een mooi congres te bieden. Ook kijken wij ernaar uit om u weer te mogen ontmoeten! Schuift u bij ons aan?

Onderwerpen

09:00     Ontvangst met koffie en thee
09:30     Welkomstwoord dagvoorzitter René van Doeselaar, hoofdredacteur BelastingZaken
09:45     Btw-actualiteiten door mr. Carola van Vilsteren

De btw verandert dagelijks. Het is van groot belang dat u deze veranderingen in de gaten houdt. Btw-expert Carola van Vilsteren brengt u op de hoogte van de actualiteiten. Denk onder meer aan btw en e-commerce, en de laatste actuele jurisprudentie die in de mkb-praktijk van belang is. De exacte onderwerpen zijn afhankelijk van de actualiteit en worden daarom kort voor aanvang van de presentatie vastgesteld.

10:45     Pauze
11:00     Workshop ronde 1

Blijft anonimiseren van BV-vermogen mogelijk? - J. Knol
Het wetsvoorstel gericht op de afschaffing van de vpb-plicht van open CV’s en open familiefondsen voor gemene rekening is uitgesteld naar begin 2022. Toch blijft de behoefte aan privacy bij vermogende DGA’s groot. Welke mogelijkheden blijven? En wat zijn de verwachtingen t.a.v. het overgangsrecht? Of richt de praktijk zich voortaan meer op het anonimiseren van de UBO? In deze workshop gaat Jeroen Knol van family office O4 & Partners hier uitgebreid op in.

Personeel en vervoer - H. Elbert
Bent u nog op de hoogte van de mobiliteitsregelingen voor het personeel? Wat zijn de belangrijkste wijzigingen per 1 januari? Hoe zit het met de reiskosten na corona? Wat is het laatste nieuws op het gebied van mobiliteitsbudgetten? En, wat houdt de per 1 januari ingaande Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit eigenlijk in? Gaan ze echt boetes uitdelen aan werkgevers!? Heleen Elbert behandelt het allemaal, uiteraard naar de meest actuele stand van zaken.

12:00     Lunch
12:45     Eindejaarstips! door mr. Bas Jorissen

Bas Jorissen bespreekt de belangrijkste maatregelen uit het Belastingplan 2022 en geeft Eindejaarstips voor alle belastingplichtigen, ondernemers, dga’s, werkgevers en werknemers.

13:30     Workshop ronde 2

Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) - R. de Wit
De WHOA is een gebalanceerde regeling om een dwangakkoord buiten faillissement met de aandeelhouders en schuldeisers mogelijk te maken. Het is een zeer welkome aanvulling op de bestaande herstructureringsmogelijkheden. Voor schuldeisers, aandeelhouders, financiers en andere betrokkenen kan de WHOA grote gevolgen hebben. Tegelijkertijd biedt de WHOA ook investeringsmogelijkheden en opties om een belang te verwerven in een distressed onderneming. We zien in de praktijk dat de WHOA populair is bij het MKB. Voor wie is het? Hoe werkt het? Wat kunt u ermee en wat kunt u doen als u ermee wordt geconfronteerd? Genoeg redenen dus om u in deze workshop bij te laten praten over de WHOA door Robin de Wit.

Je cliënt is je ergste vijand: aansprakelijkheidsrisico’s in de praktijk - A. Kan
Belastingadviseur is een mooi vak en goed contact met de cliënt draagt daar ontegenzeggelijk aan bij. Goed contact met je cliënt is niet alleen prettig, maar veelal ook van belang om je cliënt van optimaal advies te kunnen voorzien. In de belastingadviespraktijk zijn nauwe en intensieve relaties met de cliënt dan ook geenszins ongebruikelijk. Toch worden belastingadviseurs in de praktijk steeds vaker met claims geconfronteerd van ontevreden ex-cliënten die schadevergoeding vorderen. Wanneer gebeurt dit en hoe kan de belastingadviseur zich hiertegen wapenen zonder zijn relatie met de cliënt op voorhand te verstoren? Aan de hand van verschillende, vaak spraakmakende voorbeelden uit de praktijk zal Arthur Kan duidelijk maken dat elke adviseur met aansprakelijkheid te maken kan krijgen en dat goede dossiervorming essentieel is om het risico op aansprakelijkheid zoveel mogelijk te beperken.

14:30     Pauze
14:45     Excessief lenen door mr. Almer de Beer

In deze plenaire sessie praat Almer de Beer u bij over de ins en outs van het wetsvoorstel Excessief lenen. Daarbij krijgt u tips om aan de (vervelende) gevolgen ervan te ontkomen.

15:45     Afsluiting en borrel

Planning

Vrijdag 12 november 2021
Tijd: 09.30 tot 15.45 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Congres BelastingZaken 2021 te Hotel van der Valk - Veenendaal . De factuur à €425 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Vrijdag 12 november 2021
09:30 - 15:45
Hotel van der Valk - Veenendaal
Prijs

Prijs: €425

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
 • pe rbRB: 5 PE-punten
 • pe noabNOAB: 5 PE-punten
 • pe nbaNBA: 5 PE-punten
 • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  Eigen inbreng volgens PE-reglement.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.


  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden