Masterclass Verliesverrekening

Inhoud

Bedrijven maken niet alleen winst, maar kunnen ook verlies lijden. Wat zijn de fiscale gevolgen van het lijden van een verlies en onder welke voorwaarden kan een verlies fiscaal ten gelde worden gemaakt? In deze cursus berhandelt verliesverrekeningsspecialist Frank Elsweier de relevante fiscale aspecten van de Nederlandse verliesverrekeningsregels. Onder andere wordt ingegaan op de huidige verliesverrekeningstermijnen en de voorgestelde verliesverrekeningstemporisering die per 1 januari 2022 in werking zal treden.

De nieuwe verliesverrekeningstemporisering zal ook impact hebben op bestaande compensabele verliezen en mogelijk voor de belastingpositie in de jaarrekening. Daarbij uiteraard aandacht voor de samenloop van de nieuwe verliesverrekeningsregel met (bijvoorbeeld) de kwijtscheldingswinstvrijstelling, art. 10a Wet VPB 1969, de liquidatie- en stakingsverliesregeling, geruisloze terugkeer, fiscale eenheid en de regeling tegen handel in verlieslichamen. Verder wordt er ingegaan op verliesverjongingsstrategieën, de aangepaste liquidatie- en stakingsverliesregeling, coronagerelateerde verliezen, afwaarderingsverliezen op leningen, deelnemingsverliezen en fiscale eenheidverliezen. 

Na het volgen van de cursus begrijpt u de achtergrond en systematiek van de Nederlandse verliesverrekeningsregels. Met de opgedane kennis kunt u de betreffende regels op een juiste manier interpreteren en waar nodig correct toepassen in de praktijk.

Planning

Donderdag 15 april

12:45 uur - 17:15 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass Verliesverrekening te Van der Valk Breukelen. De factuur à €495 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 15 april 2021
12.45 uur - 17.15 uur
Van der Valk Breukelen
Prijs

Prijs: €495

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

J. Wijnen
J. Wijnen

 06-10898504
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden