Masterclass Modelmatig & Kwantitatief Adviseren

Inhoud

Weet uw cliënt altijd wat uw fiscale advies financieel voor haar of hem betekent? En hoe eventuele onzekerheden voor haar of hem kunnen uitpakken? De fiscale wetgeving wordt steeds ingewikkelder. Daardoor wordt het geven van een goed fiscaal advies niet alleen tijdrovender, het zorgt er ook voor dat het steeds moeilijker wordt de financiële gevolgen van een fiscale beslissing te overzien. Die steeds complexere wetgeving brengt ook meer onzekerheden met zich mee. Oude vuistregels voor de beantwoording van de vraag of een fiscaal advies wel of niet gunstig is voor de cliënt volstaand niet meer. Ook kunnen economische onzekerheden (bijvoorbeeld rendementsverwachtingen en risico’s) de financiële gevolgen van een fiscale keuze sterk beïnvloeden. Zo kan een relatief eenvoudig vraagstuk als Box 2 of Box 3 beleggen al verworden tot een complexe aangelegenheid waar fiscale uitgangspunten en economische veronderstellingen een enorme invloed hebben op de vraag of een advies gunstig uitpakt.

In de praktijk is het onmogelijk alle aspecten en onzekerheden van een fiscale beslissing mee te nemen. Toch zijn er goede methoden en technieken voorhanden om wel zoveel mogelijk relevante zaken mee te wegen en zo tot betere en begrijpelijke fiscale beslissingen te komen. Wonderwel worden deze methoden en technieken nog maar weinig ingezet in de fiscale adviespraktijk.

In deze masterclass “Modelmatig en kwantitatief adviseren” maakt u kennis met een aantal van die methoden en technieken en hoe deze te gebruiken in de praktijk.

Onderwerpen

Aan de hand van een praktijkcasus maakt u kennis met het gebruik van

  • Scenario-analysetechnieken
  • Waarderingstechnieken
  • Methoden om kansen te schatten
  • Piramidale modelleertechnieken om complexe vraagstukken te visualiseren
  • Grafische visualisaties om uw advies te ondersteunen

 

 

Planning

Donderdag 20 oktober 2022

Tijd: 13:00  - 17:15 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass Modelmatig & Kwantitatief Adviseren te Hotel van der Valk - Breukelen. De factuur à €395 (ex btw) ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 20 oktober 2022
13.00 uur - 17.15 uur
Hotel van der Valk - Breukelen
Prijs

Prijs: €395 (ex btw)

Betaling: U ontvang kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

J. Wijnen
J. Wijnen

 +31 6 10 89 85 04
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden