Masterclass Verliesverrekening

Inhoud

Bedrijven maken niet alleen winst, maar kunnen ook verlies lijden. Wat zijn de fiscale gevolgen van het lijden van een verlies en onder welke voorwaarden kan een verlies fiscaal te gelde worden gemaakt? In deze cursus behandelt verliesverrekeningsspecialist Frank Elsweier de relevante fiscale aspecten van de Nederlandse verliesverrekeningsregels. Onder andere wordt ingegaan op de verliesverrekeningstermijnen in de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting, waaronder de verliesverrekeningstemporisering die per 1 januari 2022 in werking is getreden.

De verliesverrekeningstemporisering zal ook impact hebben op bestaande compensabele verliezen en mogelijk voor de belastingpositie in de jaarrekening. Daarnaast zal uiteraard aandacht worden besteed aan de samenloop van de nieuwe verliesverrekeningsregel met (bijvoorbeeld) de kwijtscheldingswinstvrijstelling, art. 10a Wet VPB 1969, de liquidatie- en stakingsverliesregeling, geruisloze terugkeer, fiscale eenheid en de regeling tegen handel in verlieslichamen. Verder wordt er ingegaan op verliesverjongingsstrategie├źn, de aangepaste liquidatie- en stakingsverliesregeling, coronagerelateerde verliezen, fiscale gevolgen van inflatie, afwaarderingsverliezen op leningen, deelnemingsverliezen en fiscale eenheidverliezen. 

Na het volgen van de cursus begrijpt u de achtergrond en systematiek van de Nederlandse verliesverrekeningsregels. Met de opgedane kennis kan je de betreffende regels op een juiste manier interpreteren en toepassen in de praktijk.

.

Onderwerpen

  • Actualiteiten
  • Verliesverrekening (huidige regels in de IB en VPB, waaronder nieuwe verliesverrekeningsregel (temporisering), verliesverjonging)
  • Afwaardering en kwijtschelden van leningen (in het licht van de coronacrisis)
  • Deelnemingsverliezen
  • Liquidatieverliesregeling
  • Fiscale eenheid verliezen
  • Coronagerelateerde verliezen
  • Fiscale gevolgen van inflatie

Planning

Dinsdag 14 november 2023

12:30 uur - 18:00 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass Verliesverrekening te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €395 (ex btw) ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 14 november 2023
12.30 uur - 17.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €395 (ex btw)

Betaling: Je ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor je. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor jouw kantoor.

Sdu Licent Academy
Sdu Licent Academy

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 ┬╗ 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden