Masterclass steward-ownership voor (fiscaal) juristen & notarissen

Inhoud

Steward-ownership is een alternatieve eigendomsstructuur die ondernemers in staat stelt om hun bedrijf door te geven aan opvolgers die niet op basis van geld of een familieband, maar op basis van kennis, kunde en de missie worden geselecteerd. Dit maakt steward-ownership een waardevolle eigendomsstructuur voor ondernemers die hun missie centraal willen stellen, belanghebbenden eerlijk willen behandelen en de continuïteit van de onderneming belangrijker vinden dan het op korte termijn maximaliseren van aandeelhouderswaarde (zoals o.a. sociale enterprises, Bcorps, familiebedrijven en semioverheidsinstellingen). 

De principes van steward-ownership zijn overigens niet nieuw, maar worden al meer dan een eeuw succesvol toegepast door grote en kleine bedrijven in allerlei sectoren, overal ter wereld. Internationale voorbeelden zijn lenzenmaker Zeiss, technologieconcern Bosch, horlogemaker Rolex, bierbrouwer Carlsberg en outdoor kledingmerk Patagonia. Nederlandse voorbeelden zijn biologische supermarkt Odin, cateraar Albron, bouwbedrijf TBI, fabrikant van verwarmingssystemen Remeha en biologische plantenwinkel Sprinklr. In Nederland zijn zo’n 100 steward-owned bedrijven actief. De laatste jaren is steward-ownership binnen en buiten Nederland aan een opmars bezig.

Kortom, mooie advieskansen voor (fiscaal) juristen & notarissen!

Programma (4 uur exclusief pauze):

In het eerste deel van de cursus legt steward-ownership adviseur mr. Jorick Wijnen uit wat de steward-ownership principes zijn en hoe deze in praktijk door ondernemingen worden toegepast. In het tweede deel van de cursus bespreekt advocaat mr. Victor Bouman aan de hand van de aandeelhoudersovereenkomst en statuten van een bestaande steward-owned onderneming hoe de steward-owned principes juridische kunnen worden vastgelegd.

 

Deze Masterclass wordt georganiseerd door Sdu Juridische opleidingen. Voor meer informatie en om je te kunnen aanmelden klik hier: Masterclass Steward-ownership

Planning

vrijdag 28 november

12:30 - 17:30 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass steward-ownership voor (fiscaal) juristen & notarissen te Hotel Schiphol A4. De factuur à €495 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 28 november 2023
12.30 uur - 17.30 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €495

Betaling: Je ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe rbRB:  4 punten
  • pe novaNOvA:  4 PE-punten
  • pe knbKNB: i.a. 4 PE-punten
Docent(en)

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor je. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor jouw kantoor.

Esther van Dorst
Esther van Dorst

 +31 (0)6 57888235
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden