Masterclass Belastingcontrole met steekproeven vs Tax Monitoring

Inhoud

 De Belastingdienst heeft in haar jaarplan 2020-2025 en in de onlangs vernieuwde Leidraad Horizontaal Toezicht Fiscaal Dienstverleners, aangegeven dat ondernemers die niet onder horizontaal toezicht vallen, extra aandacht kunnen verwachten van de Belastingdienst. Met andere woorden de controle capaciteit wordt vooral ingezet op ondernemers en hun adviseurs die niet mee willen doen in dit toezicht model. Hiervoor investeert de fiscus momenteel vooral in data-analyse en steekproeven.

De controleaanpak Belastingdienst (CAB) en het handboek Controle geeft de adviseur handvatten deze nieuwe aanpak van de Belastingdienst proactief tegemoet te treden, hetzij met een preventief onderzoek, hetzij door vinger aan de pols te houden bij een boekenonderzoek. Steekproeven kunnen worden ingezet om zowel fiscaaltechnische onderzoeken (denk aan loonheffing en btw) uit te voeren als om de kwaliteit van de fiscale processen en beheersmaatregelen (fiscale beheersing) te beoordelen.

Tijdens deze pitstop wordt het gestructureerde verloop van een belastingcontrole gefaseerd doorlopen aan de hand van praktijkervaringen.

Leerdoelen

  • Bij een boekenonderzoek ken je de gevolgen van een steekproefonderzoek en kun je proactief je klant beschermen tegen excessen in de opzet, uitvoering en evaluatie van de steekproeven.
  • Je krijgt inzicht in de mogelijkheden om op eigen initiatief de steekproefmethodiek toe te passen in de fiscale praktijk, waarmee je de fiscus een stap voor bent en voorbereid bent op een mogelijke controle.

 

Onderwerpen

Onderwerpen

  • Risicomodellen van de belastingdienst: bij welke klanten zitten mogelijke risico’s?
  • ‘Juiste’ versus ‘aanvaardbare’ aangifte
  • Gefaseerd doorlopen van het controleprogramma van de Belastingdienst
  • Praktijkcasus
  • Zelf monitoren en rol adviseur: data-analyse en steekproeven

Planning

woensdag 15 november 2023

Tijd: 13.00 uur - 17.15 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass Belastingcontrole met steekproeven vs Tax Monitoring te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €395 ex btw ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Woensdag 15 november 2023
13.00 uur - 17.15 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €395 ex btw

Betaling: Je ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor je. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor jouw kantoor.

Sdu Licent Academy
Sdu Licent Academy

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden