PE-Pitstop Mandatory Disclosure-Richtlijn

Inhoud

Sinds juni vorig jaar is de Mandatory Disclosure-richtlijn in werking getreden. Op grond van deze richtlijn zijn intermediairs zoals belastingadviseurs, advocaten en notarissen verplicht om potentieel fiscaal agressieve belastingstructuren te melden bij de Belastingdienst. De term ‘potentieel fiscaal agressieve belastingstructuur’ moet ruim worden opgevat, zodat veel structuren onder de richtlijn zullen vallen! Melding dient plaats te vinden binnen dertig dagen nadat de constructie gereed of beschikbaar is voor implementatie. Vervelend addertje onder het gras: de eerste rapportagedatum is 31 augustus 2020, maar adviseurs moeten al vanaf 25 juni 2018 bijhouden welke adviezen voor rapportage in aanmerking komen!

Op 19 december 2018 heeft het Ministerie van Financiën een conceptwettekst voor implementatie van de richtlijn gepubliceerd ter internetconsultatie. Uit de begeleidende stukken blijkt dat intermediairs geen beroep kunnen doen op het informele verschoningsrecht om onder de meldingsplicht uit te komen. Ook is hierin te lezen dat de maximale bestuurlijke boete bij niet-nakoming € 830.000 bedraagt.

Reden genoeg om verder in te zoomen op de reikwijdte van de richtlijn en de mogelijke gevolgen voor de adviseurs. Wat en wanneer moet gemeld worden? Wat betekent dit voor de cliënt? Welke impact heeft dit op de advisering van dga’s/vermogende particulieren?

Planning

Maandag 05 oktober 2020

Tijd: 15:30 - 18:45 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Mandatory Disclosure-Richtlijn te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €295 (excl. btw) ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Maandag 5 oktober 2020
15:30 uur - 18:45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €295 (excl. btw)

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe rbRB: 3 PE-punten
  • pe nbaNBA: 3 PE-uren
  • pe hqHQ: 3 PE-punten
  • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
    Eigen inbreng volgens PE-reglement.

    Nederlandse Orde van Advocaten
    Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden