Online cursus BTW & e-commerce per 1 juli 2021

Inhoud

Vanaf 1 juli 2021 wijzigt de heffing van btw op e-commerce binnen de EU. Op dit moment kunnen ondernemers nog geconfronteerd worden met een btw-registratie plicht in 27 EU landen. Om de administratieve lasten te verlichten, wordt vanaf 1 juli 2021 de One Stop Shop (OSS) geïntroduceerd.

Het toepassen van de OSS is niet verplicht. Wel kan een fiscaal vertegenwoordiger verplicht zijn voor non-EU entiteiten om gebruik te kunnen maken van de OSS op grond van lokale wetgeving. Tegelijkertijd wordt de zogeheten drempel voor afstandsverkopen verlaagd naar € 10.000 waardoor uw onderneming eerder in aanraking komt met deze nieuwe btw regelgeving. Kortom, de nieuwe regels hebben grote impact op internetverkopen aan consumenten.

Tijdens deze cursus maakt btw-specialist Carola van Vilsteren u wegwijs in de nieuwe regels en de impact voor de praktijk. Met behulp van casussen worden handvatten geboden om de regels per 1 juli 2021 op juiste wijze toe te passen.

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel met camera & microfoon. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies. 

Onderwerpen

Onderwerpen

  • Wat is e-commerce?
  • Wat houdt de nieuwe btw regelgeving in voor verkoop goederen binnen de EU?
  • Hoe werkt de nieuwe platformregeling?
  • Wat verandert er ten aanzien van de invoer van goederen van buiten de EU?
  • Hoe werkt de OSS aangifte?

Planning

Woensdag 20 oktober 2021

Tijd: 14:00 - 16:00 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Online cursus BTW & e-commerce per 1 juli 2021 te Online webinar. De factuur à €195 (ex btw) ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Woensdag 20 oktober 2021
14.00 uur - 16.00 uur
Online webinar
Prijs

Prijs: €195 (ex btw)

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

J. Wijnen
J. Wijnen

 06-10898504
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden