Online cursus Arbeidsrechtelijke & fiscale aspecten dienstbetrekking

Inhoud

Al jaren probeert de politiek een duidelijk onderscheid te maken tussen de begrippen “werknemer” en “zelfstandige”, mede met de bedoeling de werknemer beter te beschermen dan de zelfstandige. Dit blijkt niet makkelijk, zodat het opstellen van nieuw beleid inmiddels is doorgeschoven naar het volgende kabinet. Maar in afwachting van nieuwe plannen moet de praktijk wél verder. Bovendien zijn er regelmatig nieuwe ontwikkelingen met gevolgen voor de praktijk zoals de recent de “Deliveroo” uitspraak en de uitspraak over de Gemeente Amsterdam van november vorig jaar. En voor de loonheffingen de pilot webmodule DBA.

Tijdens de cursus gaan Ton en Léone in op de verschillen tussen beide rechtsgebieden. Daarna bespreken zij de gevolgen van deze ontwikkelingen voor zowel het arbeidsrecht als voor de loonheffingen. Aan de hand van casussen en praktijkvoorbeelden zullen zij handvatten bieden om te beoordelen of iemand als werknemer gekwalificeerd moet worden. Ook gaan zij in op de gevolgen die werknemerschap dan met zich meebrengt.

Onderwerpen

  • Het begrip “werknemer”
  • Verschillen in het begrip “werknemer” voor arbeidsrecht en loonheffingen
  • Recente rechtspraak
  • Verschillen in de behandeling tussen werknemers en zelfstandigen zowel voor het arbeidsrecht als voor de loonheffingen
  • De fictieve werknemer

Planning

Maandag 13 juni 2022

Tijd: 10:00 - 12:00 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Online cursus Arbeidsrechtelijke & fiscale aspecten dienstbetrekking te Online webinar. De factuur à €195 (ex btw) ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Maandag 13 juni 2022
10.00 uur - 12.00 uur
Online webinar
Prijs

Prijs: €195 (ex btw)

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

J. Wijnen
J. Wijnen

 +31 6 10 89 85 04
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden