Online cursus Fiscale aspecten auto van de zaak

Inhoud

Zelden is er een fiscaal onderwerp dat de ondernemer zo aanspreekt als de regelingen rondom de auto van de zaak. Bijna elke ondernemer bezit een auto of overweegt er een aan te schaffen. Het niet juist toepassen van de vele regelingen kan tot vervelende verrassingen leiden. Bent u nog helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied? Wat zijn de consequenties van de onlangs aangenomen Wet Uitwerking Autobrief II? Is het verstandig juist dit jaar over te stappen op een andere auto van de zaak, of is het beter om nog even te wachten?

Tijdens deze online cursus worden de belangrijkste fiscale aspecten van de auto van de zaak behandeld. Uiteraard komen daarbij de Autobrief en de meest recente ontwikkelingen in de jurisprudentie uitgebreid aan bod. Vanzelfsprekend is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen of het inbrengen van casusposities. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer: de ophanden zijnde wetswijzigingen op het gebied van de bijtelling, de aftopping van de bijtelling van elektrische auto's, de invoering van een aparte dieseltoeslag, en de recente jurisprudentie inzake de boetes voor een onjuiste rittenregistratie en het gebruik van de ANPR-(nummerplaat)registratie door de Belastingdienst.

Leerdoelen
Na afloop van deze online cursus beschikt u over een goed begrip van de belangrijkste fiscale aspecten rondom de auto van de zaak. Bovendien bent u op de hoogte van de gevolgen van de Autobrief II voor het wagenpark van uw cli├źnten en kunt u optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die de recente rechtspraak ons biedt. 

 

Onderwerpen

 • Het driestappenplan voor de bijtelling van de auto van de zaak
 • Autobrief II: de belangrijkste wetswijzigingen per 1 januari 2017
 • Recente ontwikkelingen in de jurisprudentie

Planning

Maandag 03 oktober 2022

Tijd: 15:00-17:00 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Online cursus Fiscale aspecten auto van de zaak te Online cursus. De factuur à €195 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Maandag 3 oktober 2022
15.00 uur - 17.00 uur
Online cursus
Prijs

Prijs: €195

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
 • pe rbRB: 2 punten
 • pe nbaNBA: 2 PE-uren
 • pe noabNOAB: 2 punten
 • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  Eigen inbreng volgens PE-reglement.

  Nederlandse Orde van Advocaten
  Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 ┬╗ 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden