Online cursus Belastingheffing digitale economie (DAC7, Pilar 1&2)

Inhoud

Belastingheffing binnen de digitale economie staat hoog op de (inter)nationale agenda. Zowel nationaal en internationaal wordt nagedacht over de meest geschikte manier om de heffing over de winst behaald met online of digitale ondernemingsactiviteiten in internationale situaties, toe te wijzen aan de relevante heffingsjurisdicties en van een adequate (minimum) heffing te voorzien. Verder is er veel aandacht voor de positie van aanbieders op digitale platforms, zoals platformwerkers, die buiten loondienst actief zijn.

Kortom, het traditionele (winst)belastingsysteem staat aan de vooravond van grote veranderingen. Zowel door Europese Commissie als door de OESO zijn inmiddels concrete voorstellen aangekondigd waarvan een deel (DAC7) inmiddels is aangenomen.

In deze cursus staat de invloed van digitalisering en globalisering op de belastingheffing over de winst van internationale ondernemingen en informatie-uitwisseling door digitale platforms centraal. Bijzonder hoogleraar belastingheffing digitale economie prof. dr. Daniël Smit LL.M neemt u mee door de laatste ontwikkelingen. Wat kunt u op de korte termijn en op de (middel)lange termijn verwachten? En hoe kunt u zich als adviseur hierop voorbereiden?

Onderwerpen

Onderwerpen

  • Welke fiscale vraagstukken brengt een digitaliserende economie met zich mee?
  • Wat houdt Pillar 1 en Pillar 2 voor MNO’s in het kort precies in?
  • Wat zijn de gevolgen van DAC7 voor digitale platforms?
  • Wanneer en hoe moeten bedrijven zich op de aankomende wijzigingen voorbereiden?

Planning

Donderdag 13 oktober 2022
Tijd: 10:00 - 12:00 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Online cursus Belastingheffing digitale economie (DAC7, Pilar 1&2) te Online webinar. De factuur à €195 ex btw ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 13 oktober 2022
10.00 uur - 12.00 uur
Online webinar
Prijs

Prijs: €195 ex btw

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

J. Wijnen
J. Wijnen

 +31 6 10 89 85 04
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden