Masterclass Polislezen en fiscale behandeling lijfrenten, stamrechten en kapitaalverzekeringen

Inhoud

In uw praktijk krijgt u naar alle waarschijnlijkheid regelmatig polissen dan wel andersoortige contracten inzake lijfrenten, stamrechten, kapitaalverzekeringen, enz. voorgelegd met de vraag wat de fiscale mogelijkheden én obstakels zijn. Geen eenvoudige taak. Polislezen is een kunst apart. Tijdens deze masterclass worden u concrete polissen voorgelegd en wordt uw wegwijs gemaakt in de bijzondere opmaak van deze contracten.

Uiteraard wordt ook op de aan een levensverzekeringspolis klevende fiscale inhoud ingegaan. De twee bijzonder ervaren sprekers gaan in op alle wet- en regelgeving rond lijfrenten (incl. de oud regime lijfrenten), kapitaalverzekeringen, gouden handdrukstamrechten en overige stamrechten. Tevens worden vele praktijkvoorbeelden behandeld.

Leerdoelen

Na deze dag bent u dus in staat om polissen fiscaal te duiden en bent u op de hoogte van alle relevante kennis om uw klant op dit terrein optimaal te adviseren. En hebt u nu al een vraag? Stuur de vraag in en we nemen deze mee tijdens de masterclass.

Stappenplan

Tijdens deze masterclass ontvangt u studiemateriaal met een breed scala aan polisbescheiden, een selectie van fiscaal-relevante bepalingen en een stappenplan. Met behulp daarvan kunt u de meest voorkomende levensverzekeringspolissen ‘de baas’. Het stappenplan vormt een toegevoegde waarde waarmee u in een aantal stappen in staat bent een voorliggende polis fiscaal te duiden. Het stappenplan wordt ook digitaal beschikbaar gesteld.

 

Onderwerpen

Tijdens deze masterclass worden de relevante fiscale spelregels op het terrein van lijfrenten, kapitaalverzekeringen, gouden handdrukstamrechten en overige stamrechten op actieve wijze, aan de hand van polisbescheiden, besproken. Daarbij worden de voor de praktijk van belang zijnde attentiepunten belicht en praktijktips gegeven. De volgende praktijkonderwerpen komen tenminste aan de orde:

  • Een selectie van de fiscale wet- en regelgeving (verschillende fiscale regimes) rond lijfrenten, kapitaalverzekeringen en stamrechten;
  • Een selectie van het fiscaal beleid inzake lijfrenten, kapitaalverzekeringen en stamrechten;
  • Het lezen van levensverzekeringspolissen;
  • Het fiscaal duiden van levensverzekeringspolissen;
  • Het stappenplan bij het lezen van levensverzekeringspolissen;
  • Attentiepunten en praktijktips bij het lezen van levensverzekeringspolissen.

Planning

Maandag 27 maart 2023

10:00 – 12:30 uur – Ochtendprogramma
12:30 – 13:30 uur – Lunchpauze
13:30 – 16:00 uur – Middagprogramma

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass Polislezen en fiscale behandeling lijfrenten, stamrechten en kapitaalverzekeringen te Hotel van der Valk - Breukelen. De factuur à €495 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Maandag 27 maart 2023
10.00 uur - 16.00 uur
Hotel van der Valk - Breukelen
Prijs

Prijs: €495

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden