PE-Pitstop Belastinginvordering in de praktijk

Inhoud

De Ontvanger van de Belastingdienst heeft vergaande bevoegdheden bij de uitoefening van zijn invorderingstaak, zowel ten aanzien van de belastingschuldige als ten aanzien van derden door middel van aansprakelijkstelling. Daarnaast beschikt de Ontvanger over alle civiele bevoegdheden van een ‘gewone’ schuldeiser. Zo kan de Ontvanger in voorkomend geval de vermeende belastingschuld onmiddellijk opeisen, vereenvoudigd derdenbeslag leggen en zichzelf zonder tussenkomst van een rechter een executoriale titel verschaffen.

In de invorderingswet speelt de rechtsbescherming van de belastingschuldige of aansprakelijke aldus een bescheiden rol. De wettelijke bevoegdheden van de ontvanger worden evenwel in belangrijke mate begrensd door beleidsregels, in het bijzonder door de Leidraad Invordering. In deze cursus wordt aan de hand van een praktische handleiding de spelregels van de belangrijkste invorderingsinstrumenten uiteengezet. Na de cursus bent u in staat om uw cliënten op gedegen wijze te adviseren over hun rechten en plichten bij (dreigende) invorderingsgeschillen met de Ontvanger.

Tool
Tijdens de Pitstop wordt gewerkt met een handleiding waarin een aantal praktisch toepasbare regels worden beschreven die bij uitstel van betaling, dwanginvordering en aansprakelijkstellingen van pas kunnen komen.

Onderwerpen

  • Overzicht fiscale en civiele invorderingsinstrumenten
  • Uitstel van betaling, administratief beroep en klachtrecht
  • Dwanginvordering en de mogelijkheden van verzet
  • Reikwijdte aansprakelijkheidsbepalingen
  • Bespreking handleiding

Praktisch

Datum, tijd en locatie
(Datum nader te bepalen)
15.30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Maik Wessels
Maik Wessels

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden