PE-Pitstop Fiscale aspecten van reorganisaties

Inhoud

Er is nog geen startdatum voor deze cursus bekend. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een mail met onderwerpregel 'Startdatum PE-Pitstop Fiscale aspecten van reorganisaties' naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een reorganisatie of een transactie met een derde vorm te geven. Bijvoorbeeld een aandelenfusie, een bedrijfsfusie, een (af)splitsing of een ‘reguliere’ activa/passivatransactie. De fiscale regelgeving met betrekking tot elk van deze varianten is complex. Ook kunnen andere fiscale regelingen, zoals het fiscale eenheidsregime en de liquidatieverliesregeling, van invloed zijn op de fiscale gevolgen van een gekozen variant. Daarom is het van groot belang om vooraf de fiscale aspecten in kaart te brengen, zodat een weloverwogen keuze kan worden gemaakt voor een reorganisatievariant.

Tijdens de Pitstop Fiscale aspecten van reorganisaties wordt u op de hoogte gebracht van de actuele stand van zaken. Hierbij zal niet alleen de relevante wetgeving, jurisprudentie en literatuur worden besproken, maar zal ook worden stilgestaan bij ervaringen uit de praktijk.

Tool
Bij een reorganisatie of een transactie kan een veelheid aan fiscale aspecten een rol spelen. De docent heeft een overzicht ontwikkeld waarin de meest relevante aspecten zijn weergegeven. Dit overzicht bevat tevens een weergave van de belangrijkste jurisprudentie. Dit overzicht krijgt u mee naar huis en kunt u na de cursus zelf in uw praktijk gebruiken.

Leerdoel
Het doel van de PE-Pitstop Fiscale aspecten van reorganisaties is het krijgen van een overzicht van de verschillende reorganisatievarianten en de fiscale aspecten daarvan, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken bij een reorganisatie of een transactie met een derde.

Onderwerpen

Tijdens de cursus komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

- De fiscale verschillen tussen een aandelentransactie en een activa-passivatransactie;
- Het aftrekverbod voor aan- en verkoopkosten van deelnemingen;
- De fiscale reorganisatiefaciliteiten en de anti-misbruikregelingen in deze faciliteiten;


- De liquidatieverliesregeling;
- De samenloop met het fiscale eenheidsregime;
- Recente jurisprudentie op elk van de genoemde onderwerpen.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
(Datum nader te bepalen)
15:30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Maik Wessels
Maik Wessels

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden