PE-Pitstop ABC Juridische fusie en splitsing

Inhoud

De leerstukken omtrent juridische fusie en (af)splitsing kunnen als zeer complex worden ervaren. Temeer omdat in de communicatie tussen verschillende beroepsgroepen (notariaat, advocatuur, fiscaliteit, accountancy en bedrijfsjuristen) relevante begrippen op diverse manieren worden gebruikt en uitgelegd.

De Pitstop Het ABC van juridische fusie en splitsing biedt een overzicht van en toelichting op in de praktijk veel gebruikte terminologie met betrekking tot juridische fusie en (af)splitsing. Tevens worden aan de hand van deze terminologie ook de te volgen procedures en bijzonderheden daarvan doorlopen. Daarnaast komen op hoofdlijnen diverse vormen van juridische fusie en splitsing aan de orde.

Praktijktool
Tijdens de bijeenkomst komt een aantal vormen van juridische fusie en splitsing aan bod. Verreweg de meest voorkomende is de moeder-dochter concernfusie. Met betrekking tot deze fusievariant heeft de docent een model stappenplan ontwikkeld, waarin de belangrijkste elementen van de procedure zijn verwerkt. De tool krijgt u mee naar huis en kunt u na de cursus zelf in uw praktijk gebruiken.

Leerdoel
Het doel van de PE-Pitstop is aan de hand van relevante begrippen kennis te verkrijgen van de belangrijkste onderdelen van de procedure van een juridische fusie of splitsing, aandachtspunten daarbij alsmede van de meest voorkomende verschijningsvormen daarvan.

Onderwerpen

  • Algemene beginselen
  • Terminologie
  • Diverse verschijningsvormen

Planning

    Woensdag 21 maart 2018

         Tijd: 15.30 - 18.45 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop ABC Juridische fusie en splitsing te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Woensdag 21 maart 2018
15.30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy is dé opleider voor professionals die ondernemers adviseren over fiscale vraagstukken. Belastingadviseurs, accountants, notarissen, bankiers, financieel planners, advocaten en trust professionals vergroten al meer dan 15 jaar hun kennis en vaardigheden met onze opleidingen, cursussen, symposia en congressen. Maar ook online via de e-learnings en webinars van Tax Talks. Daarnaast geven wij diverse vakbladen en praktijkgerichte toolkits uit om de adviseur te ondersteunen in zijn praktijk.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl