PE-Pitstop Omkoping en corruptie

Inhoud

Recentelijk is de bestrijding van omkoping en corruptie een hogere prioriteit geworden van de Nederlandse overheid. De geldboetes zijn verhoogd naar een maximum van 10% van de omzet van de onderneming plus ontneming van de behaalde winst. De gevangenisstraffen zijn verhoogd naar 4-6 jaar per incident. De autoriteiten hebben stevig geïnvesteerd in de opsporing en vervolging van corruptie. De resultaten zien we terug in de tientallen veroordelingen van individuen en schikkingen die in de honderden miljoenen euro’s lopen.  De nieuwste ontwikkeling is dat ook de betrokken dienstverleners worden vervolgd, zoals accountants, advocaten, notarissen, banken en trustkantoren.  De verwachting van de autoriteiten is dat deze dienstverleners verdachte transacties herkennen en onverwijld melden.

Hoe herken je deze signalen? Hoe vindt omkoping plaats en hoe kun je voorkomen dat je hierbij betrokken raakt?

Tijdens deze PE-pitstop worden de belangrijkste aspecten van (het tegengaan van) omkoping en corruptie behandeld, mede aan de hand van diverse casussen. Hierbij wordt ingegaan op zowel hard controls (beheersmaatregelen/interne controle) als soft controls (gedrag en cultuur). En wist u dat integere organisaties ook financieel beter presteren?

Leerdoel
Na afloop van deze cursus weet u hoe omkoping en corruptie plaatsvindt, hoe u omkoping- en corruptierisico’s kunt signaleren en adresseren.

Praktijktool

Tijdens de cursus ontvangt u een vragenlijst aan de hand waarvan u due diligence kunt uitvoeren op business partners. Na de cursus weet u hoe u deze moet inzetten om omkoping- en corruptie risico’s te herkennen.

Onderwerpen

  • Hoe vindt omkoping plaats
  • Waarom is omkoping slecht
  • Ontwikkelingen in de opsporing en vervolging
  • Risico-indicatoren
  • Maatregelen om corruptie tegen te gaan
  • De business case voor een integere organisatie

Planning

Donderdag 11 april 2019

Tijd: 15:30-18:45 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Omkoping en corruptie te Hotel Schiphol A4. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 11 april 2019
15:30 uur - 18.45 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe hqHQ: 3 PE-punten i.a.
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl