Client tax integrity

Inhoud

De Panama Papers, Paradise Papers en andere “leaks” hebben aangetoond dat individuen en bedrijven over de hele wereld financiële constructies kunnen gebruiken om hun vermogen en inkomsten voor de belastingdiensten te verbergen. Internationale ontwikkelingen hebben geleid tot de invoering van strengere regels om dergelijke praktijken      te beteugelen. Banken en trustkantoren krijgen hierin een belangrijke rol toebedeeld door de toezichthouders.

In deze training brengen wij u op de hoogte van recente (internationale) ontwikkelingen en de context van belastingontduiking en -ontwijking, onder andere via offshores. Aan de hand van cases zullen we fiscale integriteitsrisico's interpreteren en uw rol hierin bespreken.

Leerdoel
Het doel van deze training is u meer inzicht te geven in het vormgeven van uw risicobereidheid ten aanzien van belastingontduiking en -ontwijking. Na afloop kunt u relevante fiscale integriteitsrisico’s bij klanten herkennen en heeft u een idee over de te nemen maatregelen.

Onderwerpen

  • Actualiteiten en internationale (G20, OECD, EU) en nationale ontwikkelingen op het gebied van belastingontwijking en -ontduiking
  • Uitleg concepten belastingoptimalisatie, belastingontwijking en -ontduiking
  • Normenkader t.a.v. fiscale klantintegriteitrisico’s (o.a. maatschappelijke betamelijkheid)
  • Good Practices van DNB
  • Herkennen van fiscale klant integriteitsrisico’s

Planning

Ook als inhouse training beschikbaar. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Jelle Berghuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Client tax integrity te Hotel Schiphol A4. De factuur à €295

Ook als inhouse training beschikbaar. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Jelle Berghuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 4 juni 2020
15:30 - 18:45 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €295

Ook als inhouse training beschikbaar. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Jelle Berghuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe hqHQ: 3 PE-punten
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Jelle Berghuis
Jelle Berghuis

 070-3780752
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden