Risk-based approach: verdiepende kennis over risicofactoren en actuele ontwikkelingen

Inhoud

 Uit onder meer de ING-schikking, kan worden afgeleid dat overtreding van integriteitregelgeving, zoals de Wwft, streng wordt aangepakt. De aandacht van toezichthouders en strafrechtelijke autoriteiten voor de juiste naleving van deze regelgeving zal met de huidige focus van de overheid op de aanpak van witwassen en belastingfraude en -ontwijking naar verwachting alleen maar toenemen. Een juiste naleving van integriteitwet- en regelgeving vergt veelal een adequate risicogebaseerde aanpak. Dit creëert in de praktijk de nodige onzekerheid en praktische dilemma’s voor instellingen en hun medewerkers: wanneer is nu precies op adequate wijze ingespeeld op risico’s in een bepaald dossier? Om adequaat risico’s te beheersen en ook het risico’s op ingrijpen van toezichthouders te verminderen is dit evenwel cruciaal. In deze training staat centraal wat een risico-gebaseerde invulling van wet- en regelgeving inhoudt. De betekenis van de risicofactoren en de concrete toepassing daarvan in de praktijk wordt aan de hand van cases toegelicht. Ook komen de actuele ontwikkelingen, zoals de verschillende landenlijsten in het kader van de geografische risicofactor en de invloed van Fintech, aan bod.

Leerdoel
Het doel van deze training is u meer inzicht te geven in wat een adequate risico gebaseerde aanpak inhoudt. Na afloop kunt u relevante risicofactoren bij klanten benoemen en passende maatregelen nemen waar nodig.

Onderwerpen

  • Normenkader & guidance
  • Verdieping risicofactoren en actuele ontwikkelingen (landenlijsten, technologische ontwikkelingen)
  • Risicoanalyse en risico gebaseerde aanpak van beheersmaatregelen
  • Cases
  • Afsluiting

Planning

Ook als inhouse training beschikbaar. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Jelle Berghuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Risk-based approach: verdiepende kennis over risicofactoren en actuele ontwikkelingen te Hotel Schiphol A4. De factuur à €295 (excl. btw)

Ook als inhouse training beschikbaar. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Jelle Berghuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 12 mei 2020
15.30 uur - 18.45 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €295 (excl. btw)

Ook als inhouse training beschikbaar. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Jelle Berghuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe hqHQ: 3 PE-punten
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Jelle Berghuis
Jelle Berghuis

 070-3780752
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden