PE-Pitstop Transactiemonitoring (verdieping)

Inhoud

This course will be conducted in English. 

Uw trustkantoor dient als poortwachter de integriteitrisico’s, waaronder witwassen en terrorismefinanciering, te identificeren en te mitigeren. Dit betreft een doorlopende verplichting en dat maakt dat de transactiemonitoring hét kernproces is binnen uw trustkantoor.

Tijdens de basis training is het gehele proces van transactiemonitoring aan de orde gekomen en in onderlinge samenhang toegelicht. Als Accountmanager en Compliance Officer weet u wat wordt verstaan onder het begrip ‘transacties’, waarom u deze moet monitoren en u begrijpt de relatie met de risicoanalyse en het transactieprofiel. Kortom, u bent bekend met het ‘wat’ en ‘waarom’.

Maar hoe dient u in de praktijk invulling te geven aan de inrichting en uitvoering van de transactiemonitoring op cliëntniveau? Wat moet u nu voor deze specifieke cliënt doen, wat vraagt u op, wanneer en hoe vaak? Wat moet u waar vastleggen?

In deze verdiepende cursus transactiemonitoring zal nader worden ingegaan hoe u vanuit een theoretisch denkkader de transactiemonitoring op cliëntniveau passend kunt inrichten, uitvoeren én vastleggen. U leert dat de wijze waarop u monitort (controleert) afhangt van de tendenties, risico’s en overige kenmerken van de klant en de aard en de soort van de transacties, zodat u passende en gerichte (controle)vragen kunt stellen.

Onderwerpen

  • Relevante wet- en regelgeving inzake transactiemonitoring: Wtt, Wwft
  • Transactiemonitoring als risico mitigatie
  • Denkkader: beginselen uit de controleleer (o.a. tendenties)
  • Praktische toepassing en inbedding in de praktijk van het trustkantoor
  • Good and bad practices
  • Praktijkvoorbeelden

Planning

Dinsdag 12 oktober 2021

15:30 tot 18:45 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Transactiemonitoring (verdieping) te Hotel Schiphol A4. De factuur à €295 (excl. btw) ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 12 oktober 2021
15.30 uur - 18.45 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €295 (excl. btw)

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe hqHQ: 3 PE-punten
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

 070-3780747
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden