Workshop Ethiek en integriteit

Inhoud

De praktische toepassing van ethiek en integriteit is gericht op het omgaan met morele dilemma's. Morele dilemma's zijn talrijk en verschillen van 'gewone' dilemma's. Ze zijn niet te ontwijken. Er is sprake van een T-Splitsing. Men gaat links, rechts of blijft stilstaan. Ook als er geen keuze wordt gemaakt, is er sprake van een keuze. Andere mensen zijn erbij betrokken; zelfs als ze zich ver weg bevinden. Elke morele keuze die men maakt is van belang voor degenen die er bij betrokken zijn. Het kan consequenties hebben voor het gevoel, het zelfrespect en het geluk van andere mensen. Als toezichthouder ben je als morele actor vrij om te kiezen, maar je kunt niet alle belangen voor 100% tegemoet komen. Je kunt niet iedereen die betrokken is compleet tevreden stellen. Integer omgaan met morele dilemma's is daarom van groot belang.

Deze workshop is gericht op het versterken van de morele competentie van personen werkzaam in de trustsector om morele dilemma's met elkaar zorgvuldig aan te pakken. Het bevordert een integriteitsbewuste cultuur in de diverse Trustkantoren en in de branche als geheel. In een integriteitsbewuste cultuur spreken collega's elkaar aan op professionaliteit en ondersteunen elkaar bij het aanpakken van lastige vraagstukken.

Op interactieve wijze zoeken we antwoorden op vragen als: waarom begint ethisch leiderschap bij kritisch nadenken over je eigen moraliteit? Hoe gaan personen werkzaam in de trustsector om met hun eigen morele kompas in relatie tot het morele kompas van hun collega's en de kernwaarden van hun (branche)organisatie? Maakt ethisch leiderschap het nog mogelijk een economische gezonde instelling in de toekomst te waarborgen? Is het zonder ethiek niet al moeilijk genoeg? Ook komt bepaald gedrag aan de orde, bijvoorbeeld het Zonnekoninggedrag, en wordt bediscussieerd hoe dat gedrag ontstaat en hoe je dat kunt voorkomen.

Onderwerpen

  • Ethiek en moraliteit
  • Professionele integriteit en ethische leiderschap
  • Role modelling: diverse gedragspatronen
  • Eigen morele kompas ten opzichte van morele kompas van collega's en organisatie
  • Herkennen van en omgaan met morele dilemma's

Planning

Beschikbaar voor in-company trajecten

Praktisch

Datum, tijd en locatie
(Datum nader te bepalen)
14.00 uur - 20.00 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €495

Betaling: De factuur ontvangt u kort voorafgaand aan de startdatum.

Docent(en)

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor je. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor jouw kantoor.

Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 ยป 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden