Vakblad Estate Planning

Inhoud

Het Vakblad Estate Planning voorziet in de behoefte aan praktijkgerichte informatie op alle onderwerpen rondom het thema estate planning. Het Vakblad Estate Planning is tevens het officiële orgaan van het Register Estate Planners.

Estate planning heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk onderdeel van de advisering aan particulieren en ondernemers. Door de wijzigingen in het erfrecht, het huwelijksvermogensrecht en uiteraard de Successiewet is estate planning in een nieuw daglicht komen te staan.

Het Vakblad Estate Planning verschijnt zes maal per jaar. Een jaarabonnement kost € 239 per jaar.

Klik op bovenstaande bestelknop om een kennismakingsabonnement van 3 nummers voor € 45 te bestellen.

Onderwerpen

In nummer 2018-54 treft u de volgende onderwerpen aan

Een wolf in schaapskleren van het kabinet-Rutte III: de belastingbijtellingsregeling

Met een belastingbijtelling wil het kabinet bereiken dat vanaf 1 januari 2020 een aantal aftrekposten tegen een lager effectief toptarief aftrekbaar zal zijn. Mr. Xavier Auerbach en drs. Jeroen Peters menen dat deze maatregel meer aandacht verdient.

Ook aan bewind komt een eind

Estate planning en testamentair bewind gaan hand in hand. Prof. mr. dr. Freek Schols gaat in op de overgangsrechtelijke aspecten van de vijfjaarsregeling. Denk goed na over het herroepen van een bewind uit een oud testament.

Huwelijksvermogensrechtelijke zaaksvervanging

Wanneer je in de estate planning de nadruk legt op de overheveling van vermogen, dan is het van groot belang dat de omvang en samenstelling van dat vermogen bekend zijn voordat tot advisering kan worden overgegaan. Prof. mr. dr. Wouter Burgerhart laat zien hoe het huwelijksvermogensrecht als mogelijke voedingsbodem voor soms ongewisse eigendomsverhoudingen en/of verbintenisrechtelijke aanspraken zorgt.

Nationaal Congres Estate Planning 2018

Vrijdag 30 november 2018 gingen de estate planners ‘de grens over’ op het Nationaal Congres Estate Planning. Internationale estate planning stond hier centraal. In dit nummer treft u een uitgebreid verslag aan van deze dag.

Eindejaarstips

Wat verandert er in 2019 op het gebied van estate planning?

Verder in dit nummer:

  • De Professional - Interview met een estate planner over zijn praktijk
  • Rechtspraak Estate Planning
  • Register Estate Planners

Praktisch

Auteur(s)
Prijs

Prijs: €45 kennismaking het eerste half jaar (drie nummers). Een jaarabonnement kost € 239 per jaar, exclusief 9% btw en verzendkosten.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl