Vakblad Estate Planning

Inhoud

Het Vakblad Estate Planning voorziet in de behoefte aan praktijkgerichte informatie op alle onderwerpen rondom het thema estate planning. Het Vakblad Estate Planning is tevens het officiële orgaan van het Register Estate Planners.

Estate planning heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk onderdeel van de advisering aan particulieren en ondernemers. 

Jaarabonnement
Het Vakblad Estate Planning verschijnt zes maal per jaar. Een jaarabonnement kost € 250 per jaar. Exclusief 9% btw.
>Bestellen jaarabonnement

Kennismakingsabonnement
Een kennismakingsabonnement van een half jaar (circa twee tot drie nummers) kost € 45. Exclusief 9% btw. 
>Bestellen kennismakingsabonnement

Het Vakblad Estate Planning nu ook digitaal! 
Per maart 2023 is het Vakblad Estate Planning naast de papieren versie ook digitaal te lezen in de Sdu Tijdschriften App.
Als u een jaar- of kennismakingsabonnement afsluit krijgt u ook toegang tot de app.  

Onderwerpen

In nummer 2024-87 treft u de volgende actuele en praktijkgerichte onderwerpen aan:

Bijleenregeling bij echtscheiding en overlijden

Mr. R. Stam

Dit jaar bestaat de bijleenregeling twintig jaar. Of dat reden voor een feestje is, laat mr. Ruben Stam aan de lezer over. Feit is dat de komst van de bijleenregeling de eigenwoningregeling behoorlijk heeft gecompliceerd. In de afgelopen twintig jaar is de regeling één keer echt aangepast, zelfs in zekere mate vereenvoudigd. Maar het blijft een complexe regeling waar we rekening mee moeten houden in de advisering. In dit artikel gaat Ruben Stam in op de verschillende aspecten van de bijleenregeling rondom de ‘life events’ echtscheiding en overlijden.

 

Box 3 na de 6 juni-arresten van de Hoge Raad

Mr. P.H.J. Furer RB

Box 3 blijft de gemoederen bezighouden. De Hoge Raad heeft inmiddels uitspraak gedaan in een aantal zaken. Een korte update van mr. Peter Furer.

 

Schijnt bedriegt bij kennisgroepstandpunt renteafspraken wettelijke verdeling

Mr. M.M.J. Schuurman-van Nifterik

Mr. Mariëlle Schuurman-van Nifterik behandelt in elk nummer een kennisgroepstandpunt van de Belastingdienst dat haar is opgevallen. Ditmaal het onlangs gepubliceerde kennisgroepstandpunt ‘KG:063:2024:5 Onderhandse renteafspraak, schenking ter zake des doods?’ Het standpunt van de kennisgroep schenk- en erfbelasting vergemakkelijkt de afwikkeling van een wettelijke verdeling en is op het eerste gezicht zeer sympathiek. Maar schijn bedriegt.

 

Estate planning voor de dga in box 2

Mr. D. Leeuw
Estate planning voor de directeur-grootaandeelhouder (dga) is complex omdat er veel fiscale en juridische aspecten bij komen kijken. Het is van belang dat de dga tijdens zijn of haar leven een goede planning maakt voor de overgang van de aanmerkelijkbelangaandelen (box 2-vermogen) bij overlijden. Bij deze overgang moet met veel verschillende onderwerpen rekening worden gehouden zoals onder andere, het huwelijksvermogensrecht, ondernemingsrecht en natuurlijk het erfrecht. Mr. Dick Leeuw bespreekt een aantal advies- en aandachtspunten voor de dga op basis van recente rechtspraak en kennisgroepstandpunten van de Belastingdienst.

Praktisch

Auteur(s)
Prijs

Prijs: €250 voor een jaarabonnement >Bestellen jaarabonnement  

Een kennismakingsabonnement van twee nummers kost € 45
>Bestellen kennismakingsabonnement

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden