Vakblad FamilieZaken

Inhoud

FamilieZaken is het vakblad voor adviseurs van dga's en familiebedrijven. Bij familiebedrijven kan men spreken van een bijzondere vorm van ondernemerschap; een vorm die vaak uitsluitend wordt begrepen door mensen afkomstig uit en opgegroeid in een familiebedrijf. Een grote uitdaging voor u als adviseur om het familiebedrijf op een succesvolle manier bij te staan.

In FamilieZaken vindt u wetenschappelijk verantwoorde, doch praktijkgerichte artikelen over het succesvol adviseren van deze specifieke doelgroep. Verschillende thema's, zoals Governance, Financiering, Privacy, Opvolging, Internationaal, komen aan de orde.

FamilieZaken verschijnt 4 maal per jaar. Een jaarabonnement kost € 139 per jaar, exclusief 6% btw en verzendkosten.

Klik op bovenstaande bestelknop om een kennismakingsabonnement van 2 nummers voor € 35 te bestellen.

Onderwerpen

Onder andere:

Governance – bestuur – leiderschap - financiering – vermogensplanning – tax planning - privacy - opvolging - conflicten (mediation) - familiestatuut - marketing - dynamiek - cultuur - strategie - risicomanagement.

 

Een single family office: een zinvolle onderneming? Drs Marijke Kuijpers bespreekt de aandachtspunten bij het opzetten van een single family office.

 

Families en hun digitale footprint. In een samenleving waarbij digitalisering zich steeds verder ontwikkelt, zijn cyberaanvallen aan de orde van de dag. Mr. Eefje Chalmers en drs. ing. Hugo van den Toorn leggen uit hoe de familie zich het beste kan wapenen tegen de risico’s van deze tijd.

 

Corporate governance in familiebedrijven. Governance is niet alleen van belang voor grote multionationals met duizenden werknemers, maar ook voor het mkb en familiebedrijven. Drs. Marta Berent-Braun beschrijft waarom.

 

Kansen voor directe investeringen. De vrijgestelde beleggingsinstelling (VBI) is met ingang van 20 september 2016 fiscaal minder aantrekkelijk. Vermogende families zullen nu voor beleggingsstrategie op zoek gaan naar alternatieven. Volgens drs. Patrick Stadhouders, mr. Drs. Erwin Trum en mr. Niels Govers bieden de deelnemingsvrijstelling en de bedrijfsopvolgingsregeling mogelijkheden.

 

UBO-register: privacy meten met twee maten. Per 26 juni 2017 dienden natuurlijke personen met een aandelenbelang groter dan 25% als UBO te worden geregistreerd in het openbare UBO-register. Drs. Renate de Lange-Snijders, mr. drs. Casper de Nooijer en mr. Pjotr Anthoni gaan op zoek naar de rechtvaardiging van deze inbreuk.

 

‘Over 5 jaar de autoriteit op het gebied van familiezaken’. Een interview met prof. dr. Inge van Vijfeijken over het Tilburg Institute for Family Business.

 

Verder in dit nummer:
Veel nieuwsberichten over relevante onderwerpen en een column van Hans Biesheuvel over het belang van het investeringspotentieel van familiebedrijven.

Praktisch

Prijs

Prijs: €35 (kennismakingsabonnement 2 nrs.) Jaarabonnement € 139 exclusief verzendkosten en btw

 

Over Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy is dé opleider voor professionals die ondernemers adviseren over fiscale vraagstukken. Belastingadviseurs, accountants, notarissen, bankiers, financieel planners, advocaten en trust professionals vergroten al meer dan 15 jaar hun kennis en vaardigheden met onze opleidingen, cursussen, symposia en congressen. Maar ook online via de e-learnings en webinars van Tax Talks. Daarnaast geven wij diverse vakbladen en praktijkgerichte toolkits uit om de adviseur te ondersteunen in zijn praktijk.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl