Booij, mr.dr. J.A.

Arnaud Booij is fiscaal advocaat (advocaat-belastingkundige). Hij begon zijn loopbaan bij Baker & McKenzie in Amsterdam, waar hij 12 jaar werkte in de internationale advies- en transactiepraktijk. Sinds 2000 is hij daarnaast werkzaam bij de Universiteit Leiden.
Hij doceerde eerder diverse fiscale vakken zoals internationaal belastingrecht, formeel belastingrecht en vennootschapsbelasting.

Thans geeft hij de vakken moot court (oefenrechtbank) en fiscaal bestuursrecht en treedt hij op als scriptiebegeleider. Hij doceert tevens aan het International Tax Center Leiden. In 2003 promoveerde Arnaud tot doctor in de rechtsgeleerdheid, op het onderwerp Aansprakelijkheid van bestuurders voor belastingschulden.
Van 2005 tot juni 2016 was hij achtereenvolgens partner/fiscaal advocaat bij Höcker Advocaten in Amsterdam, partner bij Spigt Litigators en partner bij De Bont Advocaten.Hij is tevens opgeleid als mediator (MfN en IMI) en houdt zich ook bezig met Fiscale mediation, zakelijke mediation en International Tax Dispute Resolution. 

Arnaud Booij is gespecialiseerd in het oplossen van (dreigende) geschillen met de belastingdienst en met (financiële) toezichthouders, nationaal en internationaal. Hij treedt regelmatig op als docent bij cursussen over belastingrecht en toezichtwetgeving. Hij publiceert regelmatig, onder andere over internationale uitwisseling van informatie en Mandatory Disclosure.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl