Basisopleiding Trust Officer-1

Inhoud

This course will be conducted in English.

Trustkantoren vervullen in Nederland een spilfunctie in de zakelijke dienstverlening. Voor het internationale bedrijfsleven is hun rol van groot belang omdat zij Nederland faciliteren als vestigingsland voor een zeer groot aantal internationaal opererende ondernemingen. Tegelijkertijd is de trustbranche voor de overheid een belangrijke poortwachter die integer vermogensverkeer waarborgt en bijdraagt aan het voorkomen en bestrijden van onder meer belastingontduiking en andere vormen van witwassen en terrorismefinanciering. Professionals die werkzaam zijn bij een trustkantoor moeten daarom beschikken over juridische en fiscale basiskennis. Daarnaast moet men beschikken over kennis van de wet- en regelgeving voor trustkantoren en inzicht in cliëntacceptatieprocedures en het monitoren van risico’s. De Basisopleiding Trust Officer 1 van Sdu Licent Academy voorziet in deze kennis in een moderne en efficiënte opleidingsvorm.

De Basisopleiding Trust Officer 1
De Basisopleiding Trust Officer 1 voorziet in kennis van juridische, fiscale, administratieve, jaarrekeningtechnische vraagstukken ten behoeve van medewerkers van trustkantoren die inhoudelijk cliëntencontact hebben. De kennis die wordt overgedragen is primair gericht op juridische, fiscale en financiële begrippen en het toezichtskader voor trustkantoren. Deze kennis bevordert een systematische risicobeheersing binnen het trustkantoor mogelijk.

Doelgroep
De Basisopleiding Trust Officer 1 is bedoeld voor startende medewerkers en medewerkers tot 1 jaar relevant werkervaring. Kandidaten vervullen een integriteitsgevoelige functie bij een trustkantoor in de zin van de Wet toezicht trustkantoren. Zij verrichten doorgaans administratieve en/of juridische werkzaamheden en treden voor deze werkzaamheden op als contactpersoon voor opdrachtgevers en intermediairs of zij beogen dat te gaan doen.

Leerdoelen

 • Verwerven van relevante basiskennis op juridisch, fiscaal en financieel (accounting) terrein met de focus op de geïntegreerde toepassing hiervan in het eigen werkveld.
 • Bewustwording van het belang van integere bedrijfsvoering binnen het trustkantoor en actieve medewerking aan de bevordering daarvan.
 • Bevorderen van de kwaliteit van de dienstverlening op de kerntaken van het trustkantoor.

Studiebelasting
De totale studiebelasting is 80 uur, verdeeld over de verschillende onderdelen en inclusief voorbereiding op het examen.

Toetsing
Deelname aan de bijeenkomsten wordt getoetst aan de hand van aanwezigheidscontrole en de actieve participatie tijdens de bijeenkomsten. Onvoldoende participatie kan tot gevolg hebben dat het certificaat niet wordt verstrekt.

Alle toetsen binnen het online deel van de opleiding dienen met voldoende resultaat te zijn afgerond. Dit is een vereiste om deel te mogen nemen aan het examen.
Het afsluitend examen dient met een voldoende te worden afgerond.

 

Logo Erkenning opleiding HQ

Onderwerpen

 • 5 Klassikale bijeenkomsten; elk 4 uur, als volgt verdeeld:
  • 1 Introductie tot de trustpraktijk (waaronder compliance en toezicht)
  • 2 Ondernemingsrecht
  • 3 Administratie en jaarrekeningenrecht
  • 4 Belastingrecht algemeen (2 uur)/Fiscale aangifte- en informatieverplichtingen (2 uur)
  • 5 Winstbelastingen (2 uur)/Internationale fiscale structuren (2 uur)
 • 10 e-learnings; elk 6 uur (lezen van 20-30 pagina’s tekst en aanvullend bronmateriaal + verplichte toetsing)
 • Afsluitend examen

Planning

Data:
Donderdag 01 oktober 2024
Dinsdag 08 oktober 2024
Dinsdag 15 oktober 2024
Dinsdag 05 november 2024
Donderdag 14 november 2024
Tijden alle dagen: 13:00 - 17:15
Hotel Schiphol A4

Examen: maandag 2 december 2024, 09:00 - 11:00 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Basisopleiding Trust Officer-1 te Hotel Schiphol A4. De factuur à €2950 (excl. btw). ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 1 oktober 2024
Dinsdag 8 oktober 2024
Dinsdag 15 oktober 2024
Dinsdag 5 november 2024
Donderdag 14 november 2024
Tijden alle dagen 13:00 - 17:15
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €2950 (excl. btw).

Betaling: je ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Prijs examen €175 (excl. btw). Je ontvangt hiervoor een separate factuur.

Accreditatie
 • pe hqHQ: 30 PE-punten
Docent(en)

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor je. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor jouw kantoor.

Sdu Licent Academy
Sdu Licent Academy

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden