Basiscursus jaarrekening

Inhoud

Als jurist en advocaat krijgt u naast al uw juridische werkzaamheden regelmatig te maken met de financiële situatie van een onderneming. Dit kan voorkomen in verschillende omstandigheden bijvoorbeeld bij een reorganisatie in verband met bedrijfseconomische omstandigheden waarbij arbeidsplaatsen komen te vervallen of een (naderend) faillissement van een bedrijf waarbij facturen niet worden betaald. Ook bij fusies en overnames is kennis en inzicht in de winst- en verliesrekening en de balans van een bedrijf onontbeerlijk voor u als jurist om de financiële situatie helder op het netvlies te hebben voor uw cliënt.

Tijdens deze cursus zal een expert in deze materie u duidelijk op de hoogte brengen van de belangrijkste (basis)zaken rondom winst, verlies en de jaarrekening van een onderneming. Na het volgen van deze cursus heeft u houvast bij het lezen en begrijpen van een jaarrekening. Een belangrijke en onmisbare vaardigheid in uw adviespraktijk.

Bestemd voor: advocaten, notarissen en (bedrijfs)juristen met geen tot weinig ervaring van jaarrekeningen.

Onderwerpen

  • Inzicht in winst- en verliesrekeningen en balansen
  • Begrippen omzet en kosten
  • De ene jaarrekening is de andere niet: soorten en maten en wat kan je er mee?
  • Waarderingsgrondslagen in jaarrekeningen
  • De rol van de accountant
  • Waar vind ik relevante informatie?

Planning

Dinsdag 6 maart 2018

13:00 - 17.15 uur

BCN Utrecht CS, Utrecht

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Basiscursus jaarrekening te . De factuur à €595 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 6 maart 2018
13.00 uur - 17.15 uur
BCN Utrecht CS, Utrecht
Prijs

Prijs: €595

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Jelle Berghuis
Jelle Berghuis

 070-3780752
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy is dé opleider voor professionals die ondernemers adviseren over fiscale vraagstukken. Belastingadviseurs, accountants, notarissen, bankiers, financieel planners, advocaten en trust professionals vergroten al meer dan 15 jaar hun kennis en vaardigheden met onze opleidingen, cursussen, symposia en congressen. Maar ook online via de e-learnings en webinars van Tax Talks. Daarnaast geven wij diverse vakbladen en praktijkgerichte toolkits uit om de adviseur te ondersteunen in zijn praktijk.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl